Kosten medisch verklaringen/Belastingdienst

 

Kosten voor Medische verklaringen voor de Belastingdienst en andere instanties 

 

Veel mensen geven bijzondere kosten op bij de belastingen, in verband met  gezondheidsproblemen. De Belastingdienst vraagt dan meestal een handtekening of verklaring van de huisarts.

Ook voor andere bijzondere voorzieningen wordt soms informatie van de huisarts gevraagd.

 

We willen die verklaring/handtekening natuurlijk aan u geven. Maar aangezien wij dit niet bij de zorgverzekeraar kunnen declareren, en het ons wel tijd kost, vragen we u daarvoor een redelijke vergoeding. Veelal ligt deze prijs tussen de €10,- en de prijs van een consult, €29.31.

 

Dieetkosten en de belastingdienst 

Als u een dieet volgt op voorschrift van de dokter en u doet belastingaangifte, dan mag u in sommige gevallen de kosten van uw inkomen aftrekken.U heeft een dieetbevestiging nodig van uw dokter of diëtist als de belastingdienst er om vraagt. De bevestiging hoeft niet met de aangifte meegestuurd te worden. Het vaste bedrag staat in de dieetlijst. Staat uw dieet daar niet in, dan kunt u geen bedrag aftrekken.

Let hierbij wel op dat voor diabetes mellitus (suikerziekte) of hypertensie (hoge bloeddruk) wel voedingsadviezen gegeven worden maar dat dit niet telt als dieet, u krijgt dus geen verklaring van de arts hiervoor en dus ook geen vergoeding van de belastingdienst!  Wij brengen dit bij u onder de aandacht zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan als een dieet verzoek wordt afgewezen of als u de belastingdienst u verzoek afkeurt en u eventueel iets aan hen moet terug betalen. 

 

 

 

 

Contact

Spoednummer 0302437707 keuze 1
 

Huisartsenpraktijk De Dame

Dr. Max Euwestraat 64
3554 EZ UTRECHT
Telefoon:
0302437707
Receptenlijn:
0302437707 keuze 2
Fax:
0302448475
praktijk@huisartsenpraktijkdedame.nl
www.huisartsenpraktijkdedame.nl
Routebeschrijving >